Brandweer Maasdam - Puttershoek wint wedstrijd in Haastrecht

26 mei , 2014 10:30:36
Brandweer Maasdam - Puttershoek wint wedstrijd in Haastrecht

Zaterdag 24 mei stond Haastrecht in het teken van een brandweerwedstrijd. Posten vanuit het hele land deden mee aan deze wedstrijd die werd gehouden in de oude brandweerkazerne aan de Bredeweg.

Alle 10 de ploegen kregen exact hetzelfde scenario voorgeschoteld en na afloop bleek dat de brandweer uit Maasdam-Puttershoek het incident het beste had bestreden.

De ploegen kregen melding van een buitenbrand aan de Bredeweg 29A in Haastrecht. Bij doorvragen aan de alarmcentrale bleek er een bestelbus in de brand te staan en die bestelbus stond tegen de gevel van de voormalig brandweerkazerne.
Toen de ploegen ter plaatse kwamen bleek er een garagebedrijf was gevestigd. De zoon van de eigenaar was bezig om een auto van een auto-ambulance af te halen maar de lier schoot los waardoor de zoon tussen 2 auto's in klem kwam te zitten. De eigenaar van het bedrijf was bij de bestelbus bezig met werkzaamheden en hoorde een gil uit de garage komen waarna hij zo snel mogelijk naar zijn zoon toe ging. Hij was alleen vergeten om de acetyleen set waarmee hij aan het werk was uit te zetten waarna de bus waar de set in lag in brand vloog.

De eigenaar had door het schrikken van de gil van zijn zoon brandwonden op zijn armen opgelopen. Zijn zoon had ernstige verwondingen aan zijn benen. Nadat de eigenaar door de ambulance was behandeld voor zijn brandwonden en de brand geblust was kon er begonnen worden aan de grote klus om de zoon te bevrijden.
De auto moest naar voren getakeld worden waarna de jongen vrij kwam en hij gered kon worden.

De uitslag is als volgt:

  1. Maasdam - Puttershoek
  2. Middelharnis
  3. Zwijndrecht
  4. Ouddorp
  5. Nieuwdorp
  6. Ooltgensplaat
  7. Bruinisse
  8. Hardinxveld - Giessendam
  9. Oud-Bijerland
  10. Zuiddorpe

         

Datummaandag, 26 mei 2014 - 10:29:00
PlaatsHaastrecht
LocatieBredeweg 29A Haastrecht
FotograafHans Versluijs