Wees extra alert op inbrekers!

13 mei , 2014 19:21:40
Wees extra alert op inbrekers!

In de maanden maart en april zijn er aanzienlijk meer woninginbraken gemeld in gemeente Vlist dan in de maanden daarvoor. Daarom een oproep: wees extra alert op inbrekers!

Met name buiten de dorpskernen, in het buitengebied, zijn er meer inbraken gemeld. Veelal bewoners van vrijstaande woningen in de buurt van de provinciale wegen werden de afgelopen tijd slachtoffer van woninginbraak. Overigens zijn de inbraken niet alleen in gemeente Vlist opv...allend toegenomen; in de hele Krimpenerwaard worden meer inbraken gemeld.

Wees alert!

De inbraken vinden vaak plaats in de vroege middag tot in het begin van de avond. Ziet u een verdacht voertuig of merkt u een verdachte situatie op? Bel bij spoedeisende zaken 112. Geen spoed, wel politie? Bel dan 0900-8844. De politie doet veel om woninginbraken tegen te gaan, maar is voor een groot deel ook afhankelijk van uw hulp.

Kijk kritisch naar uw woning

De gemeente organiseerde vorig jaar informatiebijeenkomsten over het thema Veiligheid. Een ex-inbreker gaf toen tips om woninginbraak te voorkomen. "Maak van uw huis geen fort, maar maak het wel veilig. Inbrekers hebben niet veel tijd nodig om hun slag te slaan, dus maak het ze zo moeilijk mogelijk. Kijk kritisch naar losliggende ladders en andere zaken die als opstap gebruikt kunnen worden en leg waardevolle spullen niet in het zicht. Daarmee voorkomt u dat een gelegenheidsinbreker in de verleiding komt om in te breken. Zorg daarnaast voor voldoende licht en zicht (ook vanaf de straat) aan de voor- en achterzijde waardoor uw woning minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers", aldus inbreker ‘Willem'.

Voldoet uw woning aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)?

In veel gevallen komen de inbrekers binnen door ‘braak en verbreking'. Dat wil zeggen dat zij de cilindersloten (vaak oude sloten) afbreken of ramen/deuren openbreken door een ruit in te tikken of kozijnen open te breken. Een andere veelgebruikte methode is gaatjes boren in een deur en dan de hendels naar boven of beneden schuiven. Al deze methodes zijn te voorkomen of worden in ieder geval veel moeilijker gemaakt als de woning hang- en sluitwerk heeft wat voldoet aan het PKVW.

 
Op www.politiekeurmerk.nl
leest u meer informatie en tips over veilig wonen

Datumdinsdag, 13 mei 2014 - 19:18:00
PlaatsVlist