Jeugdbrandweer Krimpenerwaard organiseerd wedstrijden; Lelystad en Huizen winnen

14 apr , 2014 16:51:12
Jeugdbrandweer Krimpenerwaard organiseerd wedstrijden; Lelystad en Huizen winnen

De Jeugdbrandweer Krimpenerwaard heeft i.s.m. met de post Haastrecht, de Stichting Jeugdbrandweer Nederland en het bedrijf Gouda-Holland op zaterdag 12 april een wedstrijd georganiseerd. Op 2 verschillende banen streden de ploegen om een plek in de halve finale.

Baan 1:

Tijdens werkzaamheden aan in een bestelbus was er brand uitgebroken. De jeugdbrandweer werd opgeroepen voor een autobrand bij de firma Gouda Holland aan het Galgorod in Haastrecht. Ter plaatse kwam de eigenaar van de bus naar met een brandblusser aangelopen. Hij was in zijn bus iets aan het lassen en dit was niet helemaal goed gegaan, er is brand uitgebroken en deze was doorgeslagen naar de expeditie van het bedrijf. Als zowel buiten als binnen op de stelling de brand geblust was kon er zo snel mogelijk worden ingepakt.

Volledige uitslag baan 1:

1.  Huizen
2.  Halderberge
3.  Zeist
4.  Neder-Betuwe
5.  Westerschouwe
6.  Zederik
7.  Lelystad
8.  Bergen op Zoom
9.  Papendrecht
10. Moerdijk
11. Gilze Rijen
12. Amstelveen

Beste bevelvoerder: Huizen
Beste aanvalsploeg (1&2): Gedeeld: Huizen, Zederik en Bergen op Zoom
Beste waterploeg (3&4): Huizen
Beste pompbediender: Halderberge

            

Baan 2:

De ploegen kregen melding van een bedrijfsbrand bij Gouda Holland B.V. aan de Galgoord 5 in Haastrecht. Ter plaatse kwam een medewerker naar buiten die de brand had ontdekt. Hij was op kantoor administratiewerkzaamheden aan het doen toen hij rook onder een deur vandaan zag komen.
De brand bleek te woedden in een grote poederoven. De brand bleek te zijn ontstaan in een van de motoren van de oven en vervolgens te zijn doorgeslagen naar de binnenkant van de oven. Als de ploeg op beide branden een straal had ingezet kon er worden afgeblust en ingepakt. De ploeg die dit het snelst en het best deed won deze wedstrijd. Op deze baan zijn de plekken 1 en 2 voor ploegen uit Lelystad en Moerdijk. Deze ploegen zijn beide door naar de halve finale. De ploegen Alblasserdam en Vlissingen resp. nummer 3 en 4 mogen voor de herkansing bij een extra kwalificatiewedstrijd waar alle nummers 3 en 4 strijden voor 6 plekken in de halve finale.

Volledige uitslag baan 2:

1.  Lelystad
2.  Moerdijk
3.  Alblasserdam
4.  Vlissingen
5.  De Bilt
6.  Halderberge
7.  Ouddorp
8.  Binnenmaas
9.  Amerongen
10. Rotterdam Zuid
11. Halfweg-Zwanenburg

Beste bevelvoerder: Lelystad
Beste aanvalsploeg (1&2): Gedeeld: Moerdijk en Vlissingen
Beste waterploeg (3&4): Lelystad
Beste pompbediender: Lelystad, Moerdijk en De Bilt.

           

Datumzaterdag, 12 apr 2014 - 09:00:00
PlaatsHaastrecht
LocatieGalgoord 5 Haastrecht
FotograafHans VersluijsJos Versluijs