Brandweer Haastrecht wint wedstrijd in Mijnsheerenland, Lekkerkerk en Schoonhoven 2e en 6e

6 apr , 2014 18:27:16
Brandweer Haastrecht wint wedstrijd in Mijnsheerenland, Lekkerkerk en Schoonhoven 2e en 6e

Zaterdag 5 april werden de provinciale wedstrijden gespeeld, georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. Diverse posten uit de Krimpenerwaard deden mee met een ploeg, afgelopen zaterdag was het de beurt aan de ploegen van brandweer Haastrecht, Lekkerkerk en Schoonhoven. De brandweer uit Haastrecht en Lekkerkerk speelde de wedstrijd in de klasse '112', wat wil zeggen dat je alles kan verwachten wat er in het echt ook kan gebeuren. De brandweer uit Schoonhoven speelde mee in de klasse 'TAS-HD', bij deze klasse kan je alleen een brand gekrijgen en dus bijvoorbeeld geen hulpverlening.

Op de 'TAS-HD' baan was er brand uitgebroken in een loods op een bedrijventerrein. De eigenaar kwam bij het ter plaatse komen uit het pand en had wat brandwonden opgelopen, de man kon vertellen dan zijn vrouw boven in het pand aan het koken was. Bij het binnengaan van het pand was er op de begane grond bij de zaagmachine een brand te zien, deze moest de eerste ploeg die naar binnen ging afschermen. De tweede ploeg kon dan naar boven om daar onder dekking van een straal de vrouw te redden. Wanneer de vrouw was overgedragen aan de ambulancedienst kon de brand zowel boven als beneden worden afgeblust. De uitslag is als volgt :

1.  Herkingen 
2. Voorschoten
3.  Ooltgensplaat
4.  Maasdam - Puttershoek
5.  Heinenoord
6.  Schoonhoven
7.  Zwijndrecht
8.  Schoonrewoerd
9.  Stellendam
10.  Oostvoorne

Op de '112' baan kreeg de ploeg een melding van een ongeval met beknelling bij een Constructiebedrijf aan de Smidsweg in Klaaswaal. Er was een persoon buiten bezig met een heftuck welke een stalen balk op zijn lepels had, zijn collega was binnen in de loods bezig met laswerkzaamheden. De persoon buiten is van zijn heftruck gestapt om de balk beter op de lepels van de heftruck te schuiven, de balk glijdt er echter vanaf en komt op zijn been terrecht. Hij begint te schreeuwen en zijn collega die binnen aan het werk was komt gelijk naar buiten en belt de brandweer. Wanneer de brandweer ter plaatse kwam moest meteen worden begonnen met het ondestoppen van de stalen balk zodat deze niet verder op het been van de man kon drukken. Als de man welke binnen aan het was goed werd uitgevraagd kon hij vertellen dat hij binnen aan het lassen was en niet zeker wist of hij alles uit gezet had. De aanvalsploeg kon hierop naar binnen om te verkennen wat er aan de hand was, buiten werd de andere ploeg het slachtoffer bevrijd onder de stalen balk vandaan. Binnen was er inderdaad brand onstaan in de werkplaats, deze was doorgeslagen naar de eerste verdieping. Verder waren binnen geen slachtoffers, dus kon de brand worden afgeblust. De uitslag is als volgt:

1.  Haastrecht
2. Lekkerkerk
3.  Nieuwkoop
4.  Giessenburg
5.  Maasdijk
6.  Oegstgeest
7.  Melissant
8.  Leerdam
9.  Sommelsdijk
10.  Naaldwijk

De ploegen uit Haastrecht en Lekkerkerk zullen op 17 mei de wedstrijd in de volgende ronde spelen. 

Foto's Schoonhoven :

            

 

Foto's Haastrecht : 

                    

 

Datumzaterdag, 5 apr 2014 - 10:00:00
LocatieSmitsweg 1, Klaaswaal
FotograafThomas van den Dool